Å velge riktig farge for tapeten er viktig

wallpaper colorTapeten er den vanligste, enkleste og billigste måten for å gjøre en stor endring. Det er alt fra en vegg til et helt rom. Men med et hav av muligheter, mønstret til vanlig, dempet til sterke farger, metallisk til teksturert, holografisk til fotografisk, er det nesten umulig å vite hvor du skal begynne.

1: Farge kan sette stemningen i et rom. For å gjøre at et område virke større og taket høyere, plukk mønstre med kalde farger, for eksempel grønn, blå eller fiolett. Myke, kalde farger forteller oss om ro, mens intense kule farger er dramatiske, friske. Varme farger – rødt, oransje og gult – lever opp til navnet sitt og gir en følelse av varme. Dette er populært i kaldt klima og fungerer godt i nordvendte rom. Jo mer intens fargen er, jo mer spenning vil det gi. Så enkelt er det bare.

2: Lek med lys i nordvendte rom, mørke ganger, eller vindusplass. Se etter tapet som vil reflektere lyset rundt i rommet, for eksempel mønstre med lyse farger. Du kan også vurdere mønstre med glatte overflater som reflekterer maksimalt lys. Mørke farger absorberer lys, noe som gjør at man oppfatter veggene som nærmere enn de faktisk er, og rommene mindre. Strukturerte overflater har en tendens til å lage en vegg hakket mørkere. Småskalamønstre lager følelse av romslighet, store design gjør rommet intimt. For å gi følelse av at et rom er mer møblert enn det faktisk er, plukk store mønstre med lyse farger og mørke bakgrunner.

3: Det å skulle dekke over feil ved veggen med teksturmønstre (ekte eller replikatekstur) kan kamuflere disse eventuelle feilene. Et mønster med en lagdelt design skaper også en følelse av tekstur (for eksempel en monokromatisk damaskutforming bak et blomstermønster).

Andre generelle tips: Velg en passende stil. Fremhev det positive. Vær forsiktig når du mikser, men vær kreativ og fri. Lykke til!