Tips for maling av ditt hjem

Det er få ting som er så effektivt som et strøk maling eller to hvis du skal gi hjemmet ditt nytt liv eller en ny stil. Det er heller ikke særlig krevende. Noen timers jobbing kan gi fantastiske resultater, og her er noen gode tips og triks du kan ta med deg på veien.

Gode råd

Ikke gå rett på tilitersspannet

Det finnes tusenvis av farger å velge mellom. Er du usikker, så kjøp en prøvestørrelse først. Mal en liten del av veggen, så kan du se hvordan fargen gjør seg i akkurat det rommet.

Unngå de billigste malerkostene

Ønsker du et profesjonelt resultat trenger du profesjonelt utstyr. Bruk noen ekstra kroner på gode pensler, børster og ruller, det kommer du garantert ikke til å angre på. Er du flink til å rengjøre og ta vare på utstyret, vil du kunne bruke det om, og om igjen.

Malerpenselen i kjøleskapet

Er du ferdig med dagens malerjobb, men har planer om å male videre i morgen, kan du legge malerkosten i kjøleskapet. Legg kosten i en plastpose, knyt den godt igjen sånn at det ikke kommer luft til, og putt den i kjøleskapet. Dagen etter er det bare å ta malerpenselen ut av posen og fortsette der du slapp. Dette kan spare deg for massevis av tid.

Vær nøye med forarbeidet

Sørg for at veggen er renvasket, tør og fri for hull og skader før du begynner å male. Da får du det aller beste resultatet. Et tips er å fylle en liten sprayflaske med såpevann, spraye på veggen og tørke over med en mikrofiberklut før maling.