Hvordan fikse et lekkende tak

fix a leaking roofEnkelttakene er vanligvis lette å reparere. På det merkede lekkasjepunktet ser du etter skader, bøyd eller manglende takpapp. Der to overflater treffer hverandre, og rundt skorstein, hold utkikk etter brudd eller hull i linjene i taket. Flate tak har deres egne unike evne til å bli lekke. Å jobbe på tak er både vanskelig og farlig. Med mindre taket er relativt lavt, og/eller du har den nødvendige erfaringen, verktøyet og selvtilliten (tro på at du virkelig er den rette) for å få jobben gjort, bør du overlate ansvaret til en profesjonell. Hvis du likevel skal gjøre jobben selv følger en rekke tips for å fikse slike problemer.

Her er noen av verktøyene du trenger for å erstatte takpapp i ditt ødelagte tak:

– Brekkjern

– Skrape

– Skiftenøkkel

– Kniv

– Galvaniserte taktekkingsnegler

– Hammer

– Taksement av asfalt

– Sparkel

Fiks en taklekkasje så effektivt som mulig:

Trinn 1: For å fjerne skadet takpapp (det brukes som oftest for å etterligne takstein), løft kantene rundt takpappen, og fjern negler med rett verktøy. Skyv ut gammel takpapp. Hvis den er løs eller sprø, bruk taksement under, skrap åpningen ren, og start på nytt. Hvis takpappen har blitt blåst av, fjern eventuelle utstikkende spiker i taket. Negler som ikke stikker opp kan bli stående.

Trinn 2: For å gjøre det lettere å skyve ny takpapp på plass, gjør hjørner rundere med et skarpt verktøy.

Trinn 3: Sett inn ny takpapp, med fremre kant på linje av takpappen på hver side av den, og med dets bakkant i rad over den igjen.

Trinn 4: Løft hjørnene av overlappende takpapp og fest toppen av ny takpapp med galvaniserte taktekkingsnegler drevet gjennom hvert hjørne. Dekk spikerhodene med taksement, deretter glatt ned overlappende takpappkanter.

Hvis du erstatter rader med takpapp, trenger du bare å runde de bakre hjørnene der den øverste raden møter raden over. Dekk spikerhodene med taksement.