Puss opp ditt gamle bad

Brush up your old bathroomGenerelle tips for oppussing av baderom:

– Prøv badekaret før du kjøper det. Det er lurt at du legger deg i badekaret selv om det ikke er vann i det. Størrelse er ikke alltid viktigst. Et 60-tommers badekar fungerer nok for de aller fleste. Det gir nok plass til å strekke seg ut, og gir godt fotfeste. Tenk over komfort og nakkestøtte. Hvis du bare har plass til et lite kar, kjøp et som er ekstra dypt.

– Velg holdbare gulv.

Gulv av stein-, marmor- og keramikkfliser er holdbare og vannbestandige. Varmeslynger vil gjøre disse harde overflatene varme. Godt forseglet tregulv tilbyr naturlig varme.

– Kult speil.

Et pent innrammet speil over vasken er mer attraktivt enn mange overflater som er dekket med speil. Suppler med praktiske ting som sminke/barberspeil, og ting som kan justeres.

– Bruk all plassen/dra nytte av rommet!

Sett inn et høyt oppbevaringsskap på veggen for å maksimere vertikal lagring. Da sparer du gulvplass.

– Bygg et dusjområde.

Vurder å bygge et åpent dusjområde som ikke trenger dør/gardin. Dette vil gjøre at du sparer plass. I tillegg til godt designet drenering, et takmontert dusjhode og/eller en høy veggmontert dusj som spruter mindre vann, holder området utenfor dusjen tørrere.

– Designbelysning som fungerer.

God belysning er viktig. Installer alltid dimmere.

– Kjøp et kvalitetstoalett.

Når du kjøper toalett, er det ikke nødvendig å bruke store penger, men du ønsker ikke å bruke for lite heller. Du kan få god kvalitet i toalett for priser fra 3000 NOK og oppover.

– Innlemme luksus på rommet ditt.

Hvis du er heldig nok til å ha massevis av plass til å arbeide med, kan du unne deg selv med et utvidet spalignende bad som inkluderer en garderobe – et fristed for ro og avslapning. Utstyr det med en tv, peis og treningsutstyr.

– Sist, men ikke minst, et generelt tips: Planlegg nøye, tenk over alle alternativene du har, og kjøp inn alt på forhånd.